creatie

The Cloud

Arkadi Zaides
Institut des Croisements

info productie

x

The Cloud is een performance die het natuurlijke en kunstmatige fenomeen van een wolk en zijn complexe materiële en symbolische relatie tot menselijk handelen onderzoekt. Zaides en zijn medewerkers reflecteren op hoe, net als natuurlijke wolken, veel aspecten van nieuwe technologieën zich onttrekken aan ons volledige begrip en aan de integratie in het dagelijks leven. Ze leggen daarbij vooral de nadruk op de ongrijpbare en expansieve aard van kunstmatige intelligentie.

In de voorstelling verweven ze ook het begrip "hyperobjecten", een term die is bedacht door de Amerikaanse filosoof Timothy Morton om fenomenen of entiteiten te beschrijven die grootschalig en complex zijn, het menselijk begrip te boven gaan en belangrijke ecologische bedreigingen vormen, zoals kernenergie of klimaatverandering.

Op het podium navigeren de performers door een levendige en complexe installatie waarin video, archiefmateriaal, geluid, belichting, tekst en beweging samenkomen, terwijl ze kritisch kijken naar de mogelijkheid van een wereldwijde ineenstorting in het Antropogeen tijdperk.

Uiteindelijk biedt The Cloud een onverwachte hybridisatie tussen het documentaire en de verbeelding van hun bezorgdheid en hun dispositief: demonstreren wat het wil overwegen en overwegen wat het wil demonstreren, in de reële tijd van de performance.

credits

x

choreografie & regie Arkadi Zaides
performer Axel Chemla-Romeu-Santos, Roger Sala Reyner, Arkadi Zaides
dramaturgie Igor Dobricic
cinematografie
Arthur Castro Freire
AI development en geluid
Axel Chemla-Romeu-Santos
lichtontwerp
Jan Mergaert
technisch directeur Etienne Exbravat

productie & administratie
Simge Gücük / Institut des Croisements
uitvoerend producent
laGeste
coproducent Montpellier Danse (FR), Charleroi Danse (BE), Maison de la Danse (FR), Mousonturm (DE), CAMPO (BE)
Residency PACT Zollverein (DE), Orbita | Spellbound National Production Center for Dance (IT), Dialoghi / Villa Manin, CSS Teatro stabile di innovazione del Friuli Venezia Giulia (IT)
internationale spreiding Cecilia Kuska & Rui Silveira / Something Great
met steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter, The Ministry of Culture of France / Directorate General for Artistic Creation, TMU New York

speellijst (7)

x

praktisch

x

speelduur 1u
taal Engels
geen boventiteling

wanneer 16.05.2024 Première & 17.05.2024
waar Campo
tickets via Campo

foto's

x

bio

x