workshop

Inclusieve workshop #2

Tijen Lawton

info productie

x

Voor reeks 2 werken we met Tijen Lawton. Zij wil vertrekken vanuit haar rijke praktijk als performer (bij Pierre Droulers, Needcompany, Claudio Bernardo, Mauro Paccagnella, Marco Torrice, e.a. )

"Mijn oneindige honger als professioneel danseres & performer om continu te leren en mijn kennis te delen met anderen, dat is mijn motivatie. Het verlangen van mijn lichaam en de behoefte aan voortdurende uitdaging, confrontatie en de zoektocht naar een intelligent denken om elke laag van mijn emotionele en fysieke lichaam te voeden.”

Voor deze fysieke workshop bij laGeste vertrekt ze van zintuigen en zintuiglijkheid, daar waar ze zelf haar mosterd haalt als danseres. Ze wil met een mixability groep graag de zintuigen verkennen en met iedereen doorheen alle zintuigen navigeren, hoe verschillend iedereen ook is. Noodgedwongen zal dat ook betekenen dat sommige zintuigen meer of minder toegankelijk zijn. Toch is dat voor Tijen geen obstakel, net een surplus. Als je niet kan zien, hoe ga je dan om om dat niet-zien? Wat levert het op aan extra of andere informatie? Vervolgens wil ze verschillende zintuigelijke input verbinden en onderzoeken wat deze complexe combinatie projecteert als beeld? Is het een emotie? Een verhaal? Een beeld? Wat vertelt het? En over wie?

credits

x

De workshops zijn in handen van verschillende dansers en choreografen met een inclusieve praktijk: Fanny Vandesande, Tijen Lawton, Lisi Estaras, Kwint Manshoven, Seppe Baeyens, Charlotte Goesaert, Arno Ferrera & Gilles Polet, Saïd Gharbi, Anouk Llaurens.

praktisch

x

wanneer serie 2 vanaf 19 november 2022 t.e.m. 17 december 2022
waar Atelier laGeste | Nieuwevaart 118 / S007, 9000 Gent (gratis)
toegankelijkheid Atelier laGeste is toegankelijk voor rolstoelen

foto's

x

bio

x