biografie

Steven Prengels

Steven Prengels is een Belgische componist en kunstenaar. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut, de Universiteit van Leuven, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en het Conservatorium van Amsterdam. Aan beide conservatoria studeerde hij compositie bij Wim Henderickx.
Hij werkt voornamelijk voor theater, dans en opera. In de voorbije jaren werkte hij samen met nationale en internationale kunstenaars onder wie Alain Platel, Frank Van Laecke, Johan Simons en Arno Synaeve; en met gezelschappen als les ballets C de la B, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen, Symfonieorkest Vlaanderen, Ruhr Triennale, Teatro Real Madrid en Münchner Kammerspiele. Bij les ballets C de la B was hij muzikale regisseur bij Gardenia, C(H)OEURS, tauberbach, En avant, marche!, nicht schlafen, C(H)OEURS 2020, Gardenia – 10 jaar later en Mein Gent.

Hij ontving verschillende prijzen en nominaties, zowel als individueel kunstenaar als in de functie van medewerker bij muziektheaterproducties, waaronder:
The Herald Angel Award (voor En Avant, Marche!, Edinburgh International Theater Festival), Dora Mavor Moore Award (voor En Avant, Marche!, Toronto Festival), Laurence Olivier Award nominatie (voor Gardenia), Zagreb Music Biennale (voor La dramaturgie d'une passion), Award for the Most Original Composition by a Young Belgian Composer (voor Le Reveil Tam-Tam).

Behalve componeren, werkt Steven Prengels ook als beeldend kunstenaar. Daarnaast geeft hij ook les in compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Voor laGeste werkt hij opnieuw nauw samen met Frank Van Laecke en Alain Platel, en composeert de muziek voor de voorstelling 'Mein Gent' (2023).

In de nabije toekomst staan er samenwerkingen met Opera Ballet Vlaanderen.

https://www.stevenprengels.be


update: 06/2023

gerelateerde projecten

x

foto's

x
© Luc Monsaert | © Sofie De Backere