workshop

Inclusieve Workshop #6

Anouk Llaurens

info productie

x

In reeks 6 gaat choreografe Anouk Llaurens aan de slag met een 20-tal geïnteresseerden.

‘Voor deze workshop zal Anouk zich baseren op Lisa Nelsons Tuning Score. Deze dans theorie nodigt ons uit om ons
af te stemmen op wat we "de poëtische ruimte" noemen, d.w.z. op wat in en om ons heen vibreert. Als we luisteren naar de rijkdom en subtiliteit van onze geleefde ervaring, kunnen we andere manieren van zien en dansen ontmoeten en ermee componeren.’

De opwarming tijdens de workshop activeert de aandacht, het lichaam, de waarneming en de verbeelding. Door beweging, stilte, aanraking en luisteren verkennen en ontdekken we verschillende lichaamssystemen zoals ademhaling, spieren, huid of organen. We proeven de vele ritmes en danskwaliteiten die daarmee verbonden zijn. Met de ogen dicht ontdekken we vaak andere zintuigen zoals tast, gehoor of reuk, die globaler zijn dan zicht en vaak verwaarloosd worden door de moderne cultuur.

Tijdens de workshops wisselen we af tussen de positie van 'beweger' en 'waarnemer'. Deze wisseling van perspectief stelt ons in staat directe feedback te geven en te ontvangen over onze acties, onze bewegingen.
We gebruiken ook verbaal termen uit de choreografische praktijk en videomontage om tijdens de ontstane compositie mee te werken: 'Begin', 'Enter', 'Exit', 'Pause', 'Repeat', 'Sustain', 'Reverse', 'Replace', 'Redirect', 'End'. Op deze manier communiceren we onze esthetische mening en stemmen we samen de situatie af om een dans te creëren.

credits

x

De workshops zijn in handen van verschillende dansers en choreografen met een inclusieve praktijk: Fanny Vandesande, Tijen Lawton, Lisi Estaras, Kwint Manshoven, Seppe Baeyens, Charlotte Goesaert, Arno Ferrera & Gilles Pollet, Saïd Gharbi, Anouk Llaurens.

praktisch

x

wanneer serie 6 vanaf 27 mei 2023 t.e.m. 24 juni 2023
waar Atelier laGeste | Nieuwevaart 118 / S007, 9000 Gent (gratis)
toegankelijkheid Atelier laGeste is toegankelijk voor rolstoelen

foto's

x

bio

x