residenties

les ballets C de la B zette vanaf 2017 naast producties ook in op ontwikkeling door middel van een residentieprogramma, in de vorm van Co-labo’s.
laGeste wil graag verder investeren in toekomst van jonge en ambitieuze makers door ze gedurende een maand in huis te nemen en door ze financiële steun, infrastructuur en bakken ervaring te bieden, daar waar ze ook staan in de ontwikkeling van hun project. Het grootste verschil kan laGeste maken in de fase van het afmonteren.

In de Co-labo’s knoopt het team laGeste aan met deze nieuwe makers vanuit een gedeelde praktijk. De confrontatie met andere manieren van denken over dans en lichamelijkheid en representatie is essentieel en voedend voor de eigen reflectie op de kern van laGeste: het lichaam als strijdperk van alle grote maatschappelijke discussies.

De profielen van de kunstenaars kunnen zeer breed en divers zijn. Er is een voorkeur voor het emotionele, viscerale, energieke en het woordeloze, zonder het conceptuele uit te sluiten. En extra aandacht voor grote-zaalwerk als uitdaging aan jonge artiesten.

Aanvragen voor een residentie gebeuren op basis van een gesprek met de artistieke leiding. Neem hiervoor contact op met Hildegard De Vuyst en Joke Laureyns.

Publieke toonmomenten tijdens de residentie zijn een vast onderdeel. laGeste nodigt je graag uit om als publiek getuige te zijn van dit maakproces. Inschrijven kan via toonmoment@lageste.be