residenties

Wij moeten met pijn in het hart het tijdperk van de Co-laBo's afsluiten, zo noemden we onze residenties tussen 2017 en 2022. Ze waren beperkt in tijd (max. 1 maand) maar genereus in het delen van knowhow en ondersteuning - ook financieel.
Voor vele makers maakte dat een verschil, vraag maar aan Nach, Radouan Mrziga of aan Chokri Ban Chikha die er recent gebruik van konden maken om hun nieuwe producties af te monteren en vervolgens te schitteren op KunstenfestivaldesArts, in de Hallen van Schaarbeek of in NTGent.

De laatste subsidieronde waarin laGeste maar 2/3 van het nodige budget kreeg, heeft een einde gemaakt aan deze vorm van ondersteuning. Gelukkig vonden we andere manieren om jong werk mee mogelijk te maken.
Daarom zijn we uitvoerend producent van de nieuwe voorstelling van Cie Tumbleweed uit Brussel, Dehors est blanc. En binnenkort komen Arno Ferrera & Gilles Pollet langs om te werken aan hun nieuwe voorstelling Armour en werkt Arkadi Zaides aan The Cloud.

Op die manier blijven we de deuren open houden voor samenwerking en ondersteuning. Aarzel niet om ons op de hoogte te houden van jullie artistieke plannen.
Aanvragen voor een residentie gebeuren op basis van een gesprek met de artistieke leiding. Neem hiervoor contact op met Hildegard De Vuyst

Publieke toonmomenten tijdens de residentie zijn een vast onderdeel. laGeste nodigt je graag uit om als publiek getuige te zijn van dit maakproces. Inschrijven kan via toonmoment@lageste.be