biografie

Gilles Polet

Gilles Polet werd eerst opgeleid als acteur aan het Lemmensinsituut in Leuven voordat hij naar Leeds verhuisde om te studeren aan de Northern School of Contemporary Dance. In 2008 studeerde hij af aan P.A.R.T.S. in Brussel. Zijn werk varieert van opera met Deborah Warner in de Munt, Brussel, tot choreografie voor muziekvideo's en korte films met regisseurs Dimitri Karakatsanis, Andrew Ly en Kevin Calero.

Zijn eerste solo Jack-in-the-Box werd onder meer opgevoerd in Hong Kong, Teheran en Berlijn.
Op reis door Iran maakte Gilles een inwijdingsreis in de wereld van de dans, wat hem inspireerde tot zijn volgende solo: Simurgh: het verhaal van de Vogelconferentie, verteld door een GoGo-danser.

Gilles werkt al 10 jaar samen met Troubleyn/Jan Fabre. Onder hun samenwerkingen waren de twee heropvoeringen het is theater zoals te verwachten en te voorzien was en De macht der theaterlijke dwaasheden waar hij de rol van de keizer speelde. Hij nam ook deel aan de creatie en opvoering van Mount Olympus, ter verheerlijking van de cultus van de tragedie, een voorstelling van 24 uur door Troubleyn/Jan Fabre.

In 2020 richtte Gilles zich op zijn carrière als yogaleraar en creëerde hij zijn eigen outdoor yoga app genaamd YOGING. In juni 2021 voegt hij zich bij Arno Ferrera in Cuir.

update juni 2023

gerelateerde projecten

x