biografie

Arno Ferrera

Arno Ferrera's werk richt zich op aanraking en de verbinding tussen individuen in de beweging van lichaam tot lichaam. Hij studeerde af in fysiek theater aan de Accademia Dimitri (CH) na tien jaar gymnastiek en zes jaar studies barokmuziek aan het Conservatorio della Svizzera Italiana (CSI).

Hij koos Brussel als uitvalsbasis en trad in 2015 toe tot het hedendaagse circusgezelschap Un loup pour l'homme - opgericht door Alexandre Fray en Frédéric Arsenault - en nam deel aan de internationale tournees van de shows Face Nord en Rare Birds. Later werd hij binnen het gezelschap artistiek directeur en performer van het duo Cuir.

Vandaag deelt hij de artistieke leiding van het project Armour met de Belgische performer Gilles Polet. Dit project wordt geproduceerd door Les Halles de Schaarbeek (BE), waar Arno geassocieerd artiest is voor de periode '23-'27.

Naast zijn performance werk, ontwikkelt Arno projecten die tot doel hebben ruimtes te creëren voor tactiele ontmoetingen en artistieke objecten binnen gesloten omgevingen (voornamelijk in gevangenissen en psychiatrische ziekenhuizen). Wat hij voorstelt met zijn projecten is een uitnodiging tot overgave, tot het ontdekken van vertrouwen in anderen, en dus ook tot het transformeren van iemands zelfbeeld.

update juni 2023

gerelateerde projecten

x