residentie

Unruhe

Nolwenn Peterschmitt
Groupe Crisis

info productie

x

Het eerste onderzoek voor de voorstelling is gebaseerd op de scharnierperiode van de late middeleeuwen in Straatsburg, rond belangrijke gebeurtenissen zoals de 'danse de Saint Guy', een dansepidemie die de inwoners van de stad in 1518 infecteerde.

Gebaseerd op de fysieke en psychische studie van dit fenomeen en bepaalde terugkerende motieven uit die periode, waaronder dodendans, is Unruhe een polyfone reis waarin twee muzikanten en een groep dansers en acteurs zichzelf zullen ervaren als een gemeenschap.

UNRUHE, een menselijk fresco dat de "laatste dans" als een onthullend moment inneemt, onderzoekt het ontstaan van verlangen en van individuele en collectieve impulsen. Het is het verhaal van het einde van een wereld, en van onze vastberadenheid om te leven, onze noodzaak, onze honger.

credits

x

regisseur Nolwenn Peterschmitt
met & van Adrienne Winling, Martina Raccanelli, Pablo Jupin, Laurène Fardeau, Naomi Fall, Jean Robert Koudogbo Kiki, Nina Villanova, Ana Bogosavljevic, Juliette Otter, Julie Cardile, Vladimir Barbera, Nitya Peterschmitt
regie assistente Caroline Loze
muziek Thibaut de Raymond, Thomas Delpérié
productieverantwoordelijke Morgane Baer

een productie van Groupe Crisis

praktisch

x

duur +-1u30
geen taal
leeftijd 15+
wanneer
27 & 28 augustus om 20.00
Deze voorstelling is gratis, maar reservatie is verplicht. tickets >

foto's

x
© Irwin Barbé