nieuws

laGeste zoekt Palestijnse kinderen

laGeste (kabinet k + les ballets C de la B), The Freedom Theatre en Douban Professional Dance zoeken Palestijnse kinderen voor een nieuw project.

Met someone will always be missing maken de Belgische choreografen Kwint Manshoven en Joke Laureyns een fysieke voorstelling die verschillende generaties Palestijnen overspant. De makers werken met Palestijnen die allemaal op verschillende plekken wonen: op de Westelijke Jordaanoever, in Gaza, Oost-Jeruzalem, in de kampen van Libanon of in Gent. Elke status verbergt een context, verhalen, spanningen, gevoeligheden. Door middel van beelden, beweging en muziek bouwen ze een voorstelling vol magie en poëzie, waarin kinderen samenspelen met volwassenen dansers.

Ben jij tussen 8 en 11 jaar? Woon je in de buurt van Gent? En sta je graag op een scène? Technische achtergrond is geen vereiste: elk kind dat van beweging houdt is welkom om aan te sluiten bij deze speelse bewegingsworkshop. Lees dan hieronder verder:

PRAKTISCHE INFORMATIE
wanneer maandag 29 augustus of dinsdag 30 augustus van 10u tot 12u of van 14u tot 16u 
waar Atelier laGeste, Nieuwevaart 118, 9000 Gent
meer info & inschrijven Inschrijven voor deze workshop is gratis en kan je via dit formulier. Wil je meer info, mail naar marieke@lageste.be
Na je inschrijving ontvang je van ons een bericht met het exacte tijdstip waarop je verwacht wordt. Je kunt je inschrijven tot 28 augustus.

Na deze korte auditie workshop, zullen een aantal kinderen geselecteerd worden voor een 2-daagse intensieve workshop in oktober. Na die workshop zal een verdere selectie van kinderen worden uitgenodigd voor een klein project met volwassen dansers en in een tweede fase zal de definitieve voorstelling worden uitgewerkt in de loop van 2022 - 2023, met een première in België in augustus 2023 en een tournee door Europa en het Midden-Oosten in de daaropvolgende maanden.

gepubliceerd op: 04.01.23