nieuws

Bijlokesite kookt voor ‘Klein Gent’

De bewoners van de Bijlokesite bundelen de krachten en zamelen geld in voor ‘Klein Gent’, een solidariteitsactie na de recente, verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Bouw samen met ons mee aan het warmste dorp in Turkije door een maaltijd te bestellen en af te halen op 29 maart, tussen 12 en 18 uur. Een maaltijd kost 20 euro en dat bedrag gaat integraal naar de aankoop van minstens één woonunit.

In februari 2023 werden het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië opgeschrikt door ernstige aardbevingen die duizenden levens kostten en enorme schade aanrichtten. Heel wat Gentse organisaties en burgers verzamelen hulp en steun voor de slachtoffers.

Burgerplicht vzw en het huisvestingsproject Helping Hands Belgium bieden concreet hulp in Kirikhan (Hatay, Turkije), waar ze woonunits optrekken voor slachtoffers die geen dak meer boven hun hoofd hebben. Op de maquette die in het STAM staat, zie je hoeveel woonunits dankzij die steun intussen geïnstalleerd werden. De maquette in Gent blijft evolueren, woonunit per woonunit die er ter plaatse in ‘Klein Gent’ bijkomt.

Een woonunit heeft de nodige sanitaire voorzieningen en biedt onderdak aan een gezin van vier mensen. Een woonunit kost 4.000 euro. Het doel van Burgerplicht vzw en Helping Hand Belgium is om tegen 31 maart minstens 300 woonunits te financieren, om zo een warme thuis te bieden aan meer dan 1.000 mensen.

De partners van de Bijlokesite hebben zich geëngageerd om geld in te zamelen voor minstens één woonunit. We verkopen heerlijke vol-au-veggie met puree, bereid door Coeur Catering. De 20 euro per verkochte maaltijd gaat integraal naar dit project. Steun de actie en bestel hier je maaltijd.

Afhaalmoment: woensdag 29 maart tussen 12 en 18 uur in het STAMcafé (Bijlokesite, Godshuizenlaan 2)

gepubliceerd op: 22.03.23