nieuws

Auditieworkshop

Auditieworkshop met Lisaboa Houbrechts voor Vake Poes; of hoe God verdween

Voor een nieuwe productie zoekt laGeste (les ballets C de la B + kabinet k) jongens tussen 14 en 16 jaar oud die graag op scène staan.

Regisseur Lisaboa Houbrechts maakt een familie-epos dat drie generaties overspant. Ze blikt terug op het tijdsgewricht van haar grootouders, haar ouders en haar eigen generatie. Aan het eind van een lange geschiedenis staat een meisje van twaalf jaar, dat in de verborgen trauma’s van het verleden duikt. Lisaboa Houbrechts werkt het verhaal uit in beeld, tekst en muziek. Ze bouwt een voorstelling vol magie en poëzie, waarin de kinderen en tieners van vandaag spelen met de jonge versies van hun ouders en grootouders. Op scène staan spelers, zangers en muzikanten van alle leeftijden; van kinderen over jongvolwassen performers tot gevestigde theatericonen. De voorstelling Vake Poes; of hoe God verdween, gaat in februari 2023 in première in de opera in Gent.

Wij organiseren een auditieweekend voor jongens, die een opgroeiende tiener in de punkjaren '70 willen vertolken in dit experimenteel en emotioneel geladen familiedrama. Het gaat om een tekstuele en fysieke rol.

Ben je tussen 14 en 16 jaar oud? En heb je veel zin om te bewegen en te acteren op scène? (Technische achtergrond is geen vereiste.)
Lees dan hieronder verder:

PRAKTISCHE INFORMATIE
wanneer zaterdag 1 oktober van 14u00 tot 18u00 : kennismakingsworkshop.
Uit de kennismakingsworkshop selecteren we een aantal jongens waarmee we op zondag 2 oktober van 10u00 tot 16u00 verder werken. Na deze 2 dagen wordt gekozen welke jongen de rol zal vertolken.
waar Atelier laGeste, Nieuwevaart 118, 9000 Gent

meer info & inschrijven
Inschrijven voor deze workshop is gratis en kan je via dit formulier. Je kunt je inschrijven tot 26 september. Bevestiging van inschrijving ontvang je uiterlijk op maandag 26 september.

Repetities en voorstellingen op tournee : van november 2022 tot en met maart 2023.
Wil je meer info, mail naar marieke@lageste.be

gepubliceerd op: 16.09.22