nieuws

Auditie voor Palestijnse dansers/performers (m/v/x)

laGeste (kabinet k + les ballets C de la B), The Freedom Theatre en Douban Professional Dance zoeken dansers/performers voor een nieuw project.

Met someone will always be missing maken de Belgische choreografen Kwint Manshoven en Joke Laureyns een fysieke voorstelling die verschillende generaties Palestijnen overspant. De makers werken met Palestijnen die allemaal op verschillende plekken wonen: op de Westelijke Jordaanoever, in Gaza, Oost-Jeruzalem, in de kampen van Libanon of in België. Elke status verbergt een context, verhalen, spanningen, gevoeligheden. Door middel van beelden, beweging en muziek bouwen ze een voorstelling vol magie en poëzie.
Bestaande uit een reeks duetten, elk met een volwassen performer en een jong kind. Elk vertrekkend van een intense ontmoeting tussen beide protagonisten. Kind en volwassene in de duetten zijn elkaars gelijke, ongeacht de context waarin ze geboren zijn, opgroeiden, dromen en handelen.

Ben jij een Palestijnse danser/performer, woonachtig in België/Europa met een interesse in beweging en/of hedendaagse dans en nieuwsgierig om deel te nemen aan een project dat zoekt naar verbinding?
Lees dan hieronder verder:

PRAKTISCHE INFORMATIE

wanneer woensdag 31 augustus van 14u tot 16u30 of van 18u tot 20u30
waar Atelier laGeste, Nieuwevaart 118, 9000 Gent
meer info & inschrijven Inschrijven voor deze workshop is gratis en kan je via dit formulier. Wil je meer info, mail naar marieke@lageste.be
Na je inschrijving ontvang je van ons een bericht met het exacte tijdstip waarop je verwacht wordt. Je kunt je inschrijven tot 22 augustus.

Na deze korte auditie workshop, zullen een aantal performers direct geselecteerd worden voor een 2-daagse intensieve workshop in oktober. Na die workshop zal een verdere selectie van dansers worden uitgenodigd voor een klein project met kinderen en in een tweede fase zal de definitieve voorstelling worden uitgewerkt in de loop van 2022 - 2023, met een première in België in augustus 2023 en een tournee door Europa en het Midden-Oosten in de daaropvolgende maanden.

gepubliceerd op: 03.08.22