nieuws

Another Sacre

Alain Platel & Bérengère Bodin - Alumni dans Conservatorium AntwerpenIn november
wordt Another Sacre hernomen, het werk dat Alain Platel en Bérengère Bodin maakten met Studenten Bachelor 3 Dans van het Conservatorium Antwerpen (lichting juni ‘21). In Another Sacre leven twaalf jonge dansers zich uit op Stravinsky's beroemde compositie Le Sacre du Printemps. Na een jaar opsluiting in hoofd en lijf tijdens Covid-19, nodigden Alain Platel en Bérengère Bodin hen uit om de guilty pleasures uit hun persoonlijke dansgeschiedenis op de muziek los te laten: house, crump, tango, ballet, folklore... Ze dansen met één doel: samen vibreren. Alles wat hun liefde voor de dans heeft gevoed, verwerken ze - ook datgene waarvan ze dachten het te moeten afleren.

O
p 1 november in Studio Stuk in Leuven.

Op
3 november in DE SINGEL.

Op
4 november in DE SINGEL, in het kader van de benefietavond van Bolster vzw, ten voordele van de studenten Conservatorium Antwerpen. Choreograaf Alain Platel ontvangt die avond de titel Maestro Honoris Causa.

Het Laatste Nieuws - Philippe Truyts
Na twee jaar uitstel door de pandemie is er op 4 november 2022 opnieuw een benefietvoorstelling die de studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ten goede komt. Lees meer >

gepubliceerd op: 16.12.22