creatie

someone will always be missing

Joke Laureyns & Kwint Manshoven
laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)

info productie

x

someone will always be missing verbindt twaalf dansers in zes duetten: telkens staan ze twee aan twee, een volwassen danser en een jong kind, beiden van Palestijnse origine en ieder met een eigen achtergrond. Ze wonen op de Westelijke Jordaanoever, in Gaza, Oost-Jeruzalem, in de kampen van Libanon, in Israël of in België. Elk duet vertrekt van een intense ontmoeting en laat context, verhalen, spanningen, gevoeligheden doorschemeren. Elke ontmoeting zoekt naar verstandhouding en vertrouwen, naar wederzijdse verbinding. 

Wellicht zullen ze nooit allen samen fysiek de scène delen, gezien de geopolitieke drempels. Maar het verlangen is er. Net dit verlangen bepaalt de dynamiek van de voorstelling, afwezigheid en gemis zullen iedere opvoering anders inkleuren.

Met someone will always be missing maken de Belgische choreografen Kwint Manshoven en Joke Laureyns een fysieke voorstelling die verschillende generaties Palestijnen overspant en diverse manieren van leven verweeft. De uitdaging zal zijn om de afwezigheid aanwezig te maken. 

credits

x

regie Joke Laureyns, Kwint Manshoven
dans duetten tussen professionele dansers en kinderen van Palestijnse origine

productie laGeste (Gent)
coproductie Freedom Theatre (Jenin), Dansens Hus (Oslo), VIERNULVIER (Gent), TANDEM Scène nationale (Arras/Douai), hetpaleis
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overhead via Flanders Tax Shelter

nieuws

x

praktisch

x

on tour vanaf november 2023. Meer info over de spreiding: helena@lageste.be

foto's

x
© Kurt Van der Elst | © Kwint Manshoven

bio

x