biografie

Mélanie Lomoff

Afgestudeerd in klassieke dans aan het CNSM in Parijs, maakte Mélanie Lomoff - ° 1978, Laon (FR) - de keuze om met choreografen te werken die een sterke fysieke creativiteit van hun dansers vragen.

Tussen 1998 en 2009 danst ze in zes creaties van José Montalvo en Dominique Hervieu (Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val de Marne) en assisteert ze de dansers van de Opéra de Paris bij Le rire de la lyre van José Montalvo en Dominique Hervieu. In 2002 ontvangt ze de Grand Prix op Le concours international de la danse de Paris. Vanaf 2006 danst ze bij les ballets C de la B in vsprs (Alain Platel) en Patchagonia (Lisi Estaras). Ze keert terug naar José Montalvo en Dominique Hervieu voor de creatie van Good Morning Mr Gershwin, om daarna opnieuw bij les ballets C de la B mee te dansen in Out of Context (Alain Platel). In 2011 en 2012 dans ze met de acteur Jacques Gamblin in zijn voorstelling Tout est normal mon coeur scintille.

Het choreografisch parcours van Mélanie Lomoff begint in Londen in 2013 aan de East 15 Acting School, waar ze regisseur Alexander Zeldin assisteert en 2 stukken maakt met de leerlingen. Tegelijkertijd geeft ze dans aan de University of Performing Arts in Londen (Braal Institute).
In 2014 creëert ze de solo Three studies of Flesh for a female. Ze ontvangt de Think big prijs aan de Opera van Hannover voor de choreografie van een stuk voor 10 dansers ter gelegenheid van de opening van het International Dance Festival in Hannover. Ze werkt samen met Robert Ames en Galia Bisengalieva in Londen.
In 2017 maakt ze de choreografie voor Volutes, een stuk voor 3 dansers in het kader van ‘22Ov’ een initiatief van en geproduceerd door Denis Plassard. In 2018 maakt ze de choreografie voor Antygone met het Song of the Goat theater in Polen.
Van 2018 tot 2022 danst ze bij choreograaf Mourad Merzouki in Folia en Catwalk.

update 2022

gerelateerde projecten

x

foto's

x
© Sophie Deiss