biografie

Gorges Ocloo

Gorges Ocloo studeerde aan het Royal Institute for Theater, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel waar hij zijn Master in Theaterregie behaalde. Meteen daarna maakte hij zijn veelgeprezen eerste productie: Scarlet Anansi Ocloo met Tania Van Der Sanden, Hilde Van Mieghem en Ineke Nijssen.

Momenteel is hij bezig met nieuwe producties voor/met De Maan in Mechelen, Theater Antigone in Kortrijk, LOD muziektheater in Gent, hetpaleis in Antwerpen, Het Arsenaal in Mechelen en B-Classic in Tongeren/Genk. Hij werkte eerder mee aan theaterproducties en films als Oeps (Theater Antigone), Futur Simple (De Maan), Europa in de herfst (Theater Malpertuis), Problemski hotel (Manu Riche) e.a. Sinds seizoen 2019-2020 is Gorges Ocloo artiest in residentie bij LOD muziektheater, waar hij Moby Dick, at last Queequeg speaks (2020) met Josse De Pauw regisseerde en hij in 2021 The Butcher maakt.

Als multidisciplinaire artiest is zijn parcours divers, van moderne dans, performance arts, community arts, visual arts en scenografie tot het componeren van muziek voor theater en dans. Gorges is een politiek correcte en incorrecte artiest die de grenzen tussen de scène, acteurs, muziek, esthetiek en inhoud aftast. Ook koestert hij een grote liefde voor zijn vaders cultuur van voodoo en rituelen. Voor hem is deze cultuur de ultieme synthese van performance, spelen, acteren en zijn.

Gorges Ocloo speelt mee in Mein Gent (2023), dat geregisseerd wordt door Frank Van Laecke, Alain Platel en door componist Steven Prengels.

update 06.2023

gerelateerde projecten

x

foto's

x